escrima AWTA - AWTA

Go to content

Main menu:

escrima AWTA

Escrima
în AWTA programul escrima este inclus în WT, deoarece nu este o disciplină în parte și este împărțit după cum urmează:
6 nivele de student - un singur nivel de instructor - Nivelul 1 Profesor - 1 nivel master
Caracteristica care loveste cel mai mult dell'Escrima este că ea începe marțiale studio de artă a învăța cum să folosească armele imediat. Acest lucru este urmat de lupta fara arme aplicarea tehnicilor, familiile de mișcare și tactici de luptă învățate cu arme.
Toate celelalte arte martiale incepe prin dezvoltarea abilităților în luptă fără arme, de ani de zile, înainte de a trece mai departe în cele din urmă la arme. Această particularitate a FMA, este justificată de faptul că, pentru a afla lupta fara arme, folosind aceleași exerciții de luptă armate, punând în memoria fizică în centrul tuturor activităților de instruire. Potrivit lui profesori filipinez, au disponibilitatea unei arme pune în avantaj în luptă, de asemenea, în timpul învățării mișcărilor și a tehnicilor, folosesc o armă se concentrează și accelerează mișcarea: calitățile care devin utile, de asemenea, în luptă fără arme și indispensabilă în cazul în care mâna fronteggiasse gol un adversar armat. O altă opinie a acestor maeștri, este că nu vă puteți apăra împotriva anumitor arme (de exemplu, cuțit), dacă nu știi cum să le folosească, la rândul său. Atunci când nu aveți o armă disponibilă (chiar de noroc), organismul în sine a devenit o armă!

Arma cea mai frecvent folosită pentru a începe învățarea dell'Escrima este stick-ul rattan (numit "olisi", "yantok" sau "bagheta" sau "Baston", în funcție de stilul), cu aproximație cât timp brațul practician, cu o lungime care poate varia de la 45 la 70 cm. Alte stick-uri folosite pentru formare pot fi realizate cu păduri dure și rezistente rattan. Ele sunt, de asemenea folosite bastoane de aluminiu sau fabricate din plastic rezistent.

În multe sisteme începe cu învățarea lupta cu două arme, care pot fi două bețe, două cuțite sau un băț și un cuțit (sistem numit "Espada y daga").

Alte arme tradiționale pot fi stick-ul lung, stick de mână (stick de buzunar), lancea, scutul, biciul și nunchaku, în plus față de clasic filipinez tivita arme de la dimensiuni medii celor accumunate malays: bolo (este, practic, un macetă), kampilan (lovitură de cuțit cu lama conic la mânerul), parang (lovitură de cuțit cu lama de frunze ușor curbată în interior) și kris (lovitură de cuțit cu lama serpentine care există chiar și mai mici).

Primul concept tehnic care stă la baza Kali-arnis escrima este de a utiliza aceleași mișcări folosite pentru manipularea unei arme pentru manipularea diferitelor arme și de a transporta tehnici de mana goale. De fapt, observând cu atenție demonstrațiile tehnice ale diferitelor maeștri și instructori Escrima, veți vedea execuția aproape identică a tehnicii, este realizată cu un băț la mână goale: nu există ajustări minore pentru a se adapta la diferite distanțe de luptă și de a exploata cel mai bun caz diferit potențialul oferit de mâner de mână în comparație cu arma inerte.

Alt concept tipic dell'Escrima, care se deosebește de alte arte martiale si care se gaseste numai in scrima, este "numerotarea colțuri": atacurile sunt aduse ca urmare a anumitor traiectorii care încă se încadrează în "zone", care se învecinează figura umană țintă. Pentru a înțelege acest concept, trebuie să ne imaginăm adversarul figura umană perfect împărțită în jumătate printr-o linie verticală care trece prin întregul corp, de la capătul superior al capului până la podea: aceasta împarte ținta în două părți (dreapta și stânga). La nivelul buricului, cifra este din nou împărțită în două părți printr-o linie paralelă cu solul: țintă în acest moment, aceasta este împărțită în alte două zone (înaltă și joasă, în plus față de partea mediană corespunzătoare aceeași linie). Indiferent de tipul de împușcat (de vârf sau de tăiere, ascendent sau descendent ...), fiecare atac va cădea într-unul din cele patru zone delimitate de linia verticală și cea orizontală. În consecință, filipinezii au creat un sistem de numerotare pentru a identifica aceste zone și de apărare student de învățare de la diferite atacuri, de asemenea, învață să se ocupe în același mod, orice fel de lovitură de stat a condus într-o anumită zonă.

Kali-arnis Escrima-stiluri sunt multe, dar toate au aceste patru colțuri (care a devenit cinci, de asemenea, având în vedere ce a constituit-l atace direct pe linia centrală verticală) în inițialele comune, în funcție de școală, aceste unghiuri pot crește cu diferențierile ulterioare și distincții din 7, 12, 15, 24 sau mai multe colțuri.

Escrima practicat în AWTA oferă 5 unghiuri de atac; pentru ca noi să fie împărțită în 15 sau chiar 24 de colțuri nu este bun, nici util. După cum se spune, "cu atât mai mult este mai puțin." În plus, este de o importanță fundamentală conceptului de tranziție a armei, a înțeles ca posibilitatea de a tehnicilor de învățare cu un băț care poate fi transferat la oricare dintre arma sau, uneori, ca o arma, folosind propriul ei corp. Ca și în sistemul Latosa, vom studia concepte, cum ar fi caseta de sistem, este unul dintre pilonii constând din cinci mișcări ofensive legate una de alta, teoria V și teoria L.

O altă diferență între artele marțiale de origine japoneză-chineză și escrima, este format din accentul cu care el preferă tehnicile de predare prin rularea "rutine", împreună cu un însoțitor, compus din exerciții ciclică, constituită la rândul său, prin succesiunea diferitelor tehnici învățate până în prezent și prin exerciții suplimentare care împing studentul să "experiență" tehnici și variante suplimentare, care urmează să fie aplicat pe un tipar ciclic fix, în scopul de a învăța să se adapteze la condițiile în schimbare de luptă, creșterea ei "sensibilitate" și capacitatea de a aplica tehnici de oportunități. Aceste exerciții, care nu au nimic de-a face cu "formele" găsite în alte discipline, sunt numite "Abesedario", "Sumbrada" sau "sombrada", "Hubud-Lubud" (legături nodul și dezlege nodul), " corridas "," Tapi-Tapi "," Palis "," Contrada "," seguida "și multe alte nume, în funcție de stilul și contextul particular al luptei pentru studiul pe care le sunt adresate (lung, mediu sau scurt departe).
 
 
Back to content | Back to main menu